Förhandsgranskning

Slänger ut några tankar.

 

Innebandygymnasiet i Mora blir som bekant utan (något). Som jag fick det förklarat för mig i all hast var att det var riksintaget. Vet inte om detta stämmer. Men ändock, så var det det geografiska läget som var en av kriterierna som gjorde att Moras innebandygymnasie blir av med detta, NIU eller vad det nu heter.

 

När det fungerat klockrent i flera år. Och sökande som måste nekas. Det håller alltså högsta kvalité med andra ord. Mora har tagit fram flera landslagsspelare, i flera länder, och SM-medaljörer i mängder. I alla åldrar. Geografiskt läge, undrar om någon vill flytta vasaloppet också pga det geografiska läget? Nee.

 

Jag har även hört, ryktesvägen så jag vet ju inte säkert, att i den beslutande gruppen, rörande detta beslutet, sitter det folk från Falun och Umeå. Och det jag hörde var "De är lite sura för mora är så duktiga och kan knyta till sig duktiga spelare som de inte får.." (citatet är inte helt korrekt, för jag kommer inte ihåg exakt hur det lät, men det var vad som sades även om inte helt på det viset).


Och, svågerpolitik, så fungerar ju samhället. Och varför förstöra något som fungerar? Många sökande och många meriter med innebandygymnasiet i Mora. Det är ju inte bara Mora som blir av med denna "stämpel" eller vad sjutton det är. Kravet är att man har ett elitlag också - vi har två. Såg jag tränaren i KAIS Moras SSL lag skrev på innebandymagazinet.se också. Så är det. Och även om herrarna åker ur, så är kravet uppfyllt. OM inget jäkligt drastiskt händer..

Så varför får då inte Mora med flera ha kvar sin stämpel och riksintag? Vem vet detta? Vem granskar SIBFs beslut? Magget gör ju inte det, de vill bara ha skandaler, och de tjänar inget på "riktig" journalistik.  Sen jag hörde detta rykte om avundsjuka osv så tror jag helt på det. Tills någon bevisar motsatsen. Ingen verkar ju förstå logiken i det.  Gillade Mullsjöklackens banderoll som proklamerade "SIBF - Ni förstör framtiden!" Håller med.

Kalle Anka? Eller kanske tjuren Ferdinand? Jag vill bara sitta här..och besluta..


Gick ju inte så väldans bra för KAIS Mora i helgen. Förlust för herrarna mot AIK efter tapp i tredje. Är lite förvånad över att det ens var publik på denna match överhuvudtaget, jag menar, alla visste ju hur denna match skulle sluta. Eller... ?

KAIS Moras damer förlorade i sudden borta mot Huddinge. Var visst en jäkla kalabalik med domarna där... Undra vad som hände? Någon som vet? Domarna gör ju såklart en liten skillnad, men inte en hel match.

Men ibland tar ju domare beslut som man undrar vart de kommer ifrån. Oavsett lag. Har sett lag som jag, milt sagt, inte tycker om, spela mot varandra och jag har bara undrat vad domarna håller på med.. Vem granskar domarna?


"Reinestrand: ”Jag har aldrig klarat den nivån på Beeptestet”
Tre spelare blev inte uttagen i senaste landslagstruppen på grund av den nya fysregeln börjat gälla. "

Så står det på innebandymagazinet.se. Oj oj oj. Enligt den artikeln ser det ut som att Reinestrand inte klarat av beeptestet i år och därför inte kommit med i landslaget. Och så sa faktiskt inte Elin. De gör inte beeptest i Mora, man kan KANSKE läsa till sig detta om man verkligen försöker.


Vidare går att läsa: - Det är bra att fystest görs men jag har haft en axelskada och har varit borta en del. Beeptestet har jag aldrig kört i KAIS Mora men gjorde det i Karlstad. Mitt resultat har då inte kommit upp till det gränsvärdet. Jag förbättrade mig egentligen på allt under förra säsongen när det var VM-säsong.

Varit borta en del.. Ja hon gjorde ju inte beeptestet, som det står, och inget test alls för att hon var skadad. Hon gjorde dock Beep i Karlstad när hon spelade där, och kom DÅ inte upp i det värdet som gäller IDAG. Tja..det säger ju allt. Om man förklarar det. Skandaler, det gillar dem där på magget. Eller "bra löp", som man säger i branschen.

Alltså, Elin Reinestrand blev inte uttagen i landslaget, men inte på grund av att den nya fysregeln börjat gälla. En lögn helt enkelt, eller felskrivet skulle man också kunna säga.

Avslutar med ett citat från den underbara serien Nilecity.

"Jag har tänkt på ett bra knäck, jag tänkte man skulle köra en grej på trip hop"

"Knäck har man på julafton, ett bra jobb däremot..."

Ha det!


Dagen efter igår

Fortfarande lite bitter.

Men inte över siffror eller liknande, bara över klagan om vilken match som visas, för det var ju redan så klart hur det skulle gå.. Tja, man måste ju prova, om det går att sända från Unihoc Arena, det gick.

Tänk om KAIS Mora gjort det lite bättre då? Det hade stått, säg 3-3 in i sista om de fått in lite bollar och lite självförtroende, då hade det nog varit en kvalitativ match och TV4 sport hade gjort ett jättebra jobb med att välja match. 11-1 är inte så jävla långt ifrån 9-1 som det blev mellan Dalen och Umeå City, återigen. Samma sak.. Den matchen var rätt tråkig, spel mot ett mål.. jag hade redan räknat ut det innan matchen.

Men jag tittade.

FÖR att: Jag är superglad över att det överhuvudtaget sänds innebandy på TV! Det borde alla vara, att man sen ska pissa på eller spy galla över vilken match TV4 sänder.. Då börjar man bli bekväm. Då kanske det passar bättre utan innebandy på tv, VILKEN MATCH DET ÄN ÄR OCH HUR DEN ÄN SER UT, och all uppmärksamhet för sporten det innebär överallt.

Så jag vet precis vad debatten handlade om. Men det värsta man kan göra, är väl att baktala något om sporten som vi alla vill promota och föra framåt? På något sätt. Vilken match som visas, spela roll? Gå på en annan match då. DET VISAS INNEBANDY. I TV! SOM SAGT, DET VISAS INNEBANDY I TV!!! INNEBANDY! TV!

Det gjorde det inte för fem år sedan, och klagar man över något så trivialt som vilken match som sänds, då vill man tillbaka.

Som sagt, det gick ju som det gick, Täby spelade av, de kunde ha bjudit upp. KAIS Mora föll ihop. Men tänk om..Täby är ju inte kända för att vara de som..är jämna i matcher. De spelar när de känner för det/behöver det. Tänk om KAIS Mora faktiskt bjudit upp till dans..vilken match. Men nu vart det inte så, och då är det TV4s fel som sänder en sån match. Hur fan ska de veta hur det ska gå? KAIS Mora spelade jämnt mot Warberg i en halv match, de kunde lika gärna dängt Täby om Täby lallat på i vanlig ordning.. Då hade det som sagt varit annat ljud i skällan... Ingen visste hur det skulle gå, ingen KAN veta någonsin. Odds är en sak, och vad man tror på grund av tidigare matcher, men ingen VET.

Men sen vart det en matchbild som inte passade alla, kolla hockey istället som sagt. Det är nog roligare, där sänds nästan alla matcher i någon form av TV-sändning. Kan man välja.

Men Innebandyn är inte där än. där hockeyn är med tv. Men jag säger det igen. INNEBANDY+TVsändningar = SANT! Så klaga inte över vilka matcher som sänds! Var glada och tacksamma för att de sänder innebandy!

Framför dessa klagomål till TV4 vet jag. De lyssnar säkert..

Eller ska man bara sända de 4 bästa lagen för tillfället? Topplagen? Det var ju faktiskt ett topplag i Täby i matchen. Eller ja, Täby ska ju vara ett topplag. SM-silvermedaljörer som de är.

Var glad över TV-sändningarna, sen hur matchbilden ser ut, det är en annan sak. Starta en fejjangrupp eller nåt konstruktivt istället för att spy galla över vilken match som sänds.

I bloggen framöver: "Vem granskar?"

Ha det gött alla som läser, nu ska jag ut i regnet och fortsätta jobba :)

TV-match - ett bittert inlägg.

Sitter och kollar på KAIS Mora - Caperio Täby.

 

Just nu inför tredje är det 0-9 till gästerna..

 

På nätet, läs fejjan, är det kommentarer som "varför visar man matchen!?" Ja..såna bakåtsträvare inom innebandyn kan man vara utan kanske. En utmanare som tagit platsen efter att Västerås FUCKAT UPP! sin egna förening. Vilka hade Ni velat sett i TV då? Ett västerås som förlöljligar hela innebandyn genom att gå i konkurs?

 Jag kan säga det igen, hade KAIS Mora fått veta, tack SIBF!, i tid att de skulle spela i SSL, då hade KAIS Mora haft sina bästa spelare kvar, och värvat (hem) flera viktiga spelare i andra SSL-lag.. telefonerna gick ändå heta när det väl var klart. Tur för er som fick de duktiga KAIS Mora spelarna att det blev klart så sent som det blev....eller hade spelare från Mora... om man säger lite.

Men varför ska jag hålla försvarstal? Har då sett mycket tråkigare matcher med mer "erfarna" SSL lag. Som spelar väldigt attraktiv innebandy. Ställ upp, bolla mellan backar, slänga in en plånbok, missa mål, jobba hem, andra laget bollar mellan backarna, slänger plånka och så vidare och så vidare. Här blir det i alla fall mål, och det är alltid roligt. Inte i Moraögon sett just nu då.

Nej bevare mig väl för bakåtsträvare som "stängde av teven efter första". Jaha, mindre tittarsiffror för TV4 sport och tillslut så visas ingen innebandy i TV. Jag kan ärligt säga att jag låter teven stå på till och med när det är nåt skittråkigt lag som Mullsjö eller Helsingborg eller nåt. Då skyller jag på er när innebandy inte visas längre. Nej fan syssla med hockey eller nåt annat i så fall. Där är det lika som det alltid varit, och det känns väl tryggt?

Eller ni kanske vill ha en stängd liga? BRA FRAMÅTANDA I DET! Eller var det kanske bättre förr?.. Shit va bitter jag blev. Fan första TV-matchen i Mora och skitstort för föreningen och bygden, innebandy kanske blir ännu större här nu? Nej just ja..Mora är ju inte med i den stängda ligan i så fall.. Vi FÖRSÖKER i alla fall, fanns inte de bästa förutsättningarna.. så är det med den saken. Vad blev det i Dalen - Umeå förresten? 9-1. I TV-matchen... Kul match..inte precis toppinnebandy där heller. Eller Mullsjö - Helsingborg?


Let's just leave it at that...


Blåser det mycket i Unihoc Arena idag? Conny Vesterlunds kommentarer blåser som ett segel i vinden..

"Sjukt dåligt poweplay, sämsta jag sett" "Ja men det här gör de ju riktigt bra Mora" "Klart de skulle ta chansen!"

Kollade första perioden på tv med flickvännen, hennes intresse var inte samma som för mig.

Om ena profilen i rutan:  Flickvän:"Är han gay?" Jag: "Nej?" Flickvän:(tänker efter lite)"har han botox då?"

Haha, fick mig ett gott skratt. Kul att se att inte alla i KAIS Mora viker ner sig, Filip drar en klockren tackling. Utvisning ja, respekt, nej.

Ett bittert inlägg, så kan det bli av negativitet.




Uppdatering, några som stängde av teven, jag kommer ihåg Era namn. När innebandy inte längre visas på teve pga för dåliga tittarsiffror, så tackar jag er inte. Det blev då 1-11. Alltså två mål mer än i Dalen - Umeå City för någon vecka sedan. Inte så stor skillnad, men det var "kvalitetsinnebandy" uppenbarligen då det inte klagades lika mycket. Vet att man inte behöver läsa, men har man läst så kan man ju inte o-läsa. SM-silvermedaljörer mot ett nyuppkommet lag. Men alla lag ska inte få visa upp sig i tv tydligen... Så hur tråkigt var det då? I Moraögon, skittråkigt att det vart så många mål i baken, SKITKUL att få se KAIS Mora i TV! FUCK YEAH! Asfränt! Sen var matchen böljande, KAIS Mora försökte i alla fall, och mer böljande än den mellan Mullsjö och Helsingborg, som var en Sjuuukt tråkig match, speciellt från Helsingborgs sida.


Intervju med Jonas Svahn

Det var alltså Jonas Svahn jag tänkte på i tidigare inlägg när jag skrev om en intervju, för er som inte förstod :)

Här kommer den:


Jonas, hur är det där uppe i Umeå?

-Det är bra här uppe i Umeå!

Hur många lag var det som ville ha din autograf inför denna säsong?

-Det vet jag inte riktigt helt hundra men Dalen var på mig först och det känns som ett klokt val nu i efterhand.


När du var klar för Dalen, och sen gick KAIS Mora upp, hur kändes det?

-Jo det kändes lite konstigt först i början när jag fick reda på att Mora gått upp, klart man vart lite sugen att flytta hem igen, men jag hade ju redan flyttat då.. och Mullsjö grabbarna och Skoghall killarna också, så det hade nog känns lite tomt att flytta hem igen utan dom. Men man fick sig en funderare. Men nu är jag här.

Hur tycker du att du kommit in i laget, socialt och spelmässigt?

-Laget är kanon! Alla är trevliga och lätta att umgås med. Jätte bra lagstämning! Man är mycket med lagkompisarna, äter lunch flera stycken tillsammans på dagarna.
Spelmässigt har det inte varit några problem. Jag får spela mycket och det är då jag kan göra mitt. Sen känns det skönt att veta att dom tror på en. Det är bara att köra på.



Sparade du bollen som innebar ditt första mål i en tv-match och på Dalens hemmaplan?

-Nej jag sparade inte första målet i tv matchen. men jag sparade bollen jag gjorde mot Balrog i första matchen. Den ligger i omklädningsrummet.

Vad tror du om Dalens chanser i slutet av säsongen?

-Det är en bra fråga, jag hoppas vi tar en slutspels plats först och främst! Men vi har då goda förutsättningar för det.


KAIS Moras chanser?

-Det ser tungt ut för Mora just nu. Om man ser på tidigare säsonger så måste man upp i ca 24 poäng för att klara sig kvar.


Tack så mycket Jonas! Och lycka till i fortsättningen!

Svenska Sp(F)el

Ännu ett "avslöjande" och frågor kring detta.

Varje år kan man på svenskaspel.se spela på vilka man tror kommer vinna Elitserien i Innebandy och tillika SSL. Man kan även spela på vem man tror kommer vinna poängligan i respektive serie. SSL har jag inget minne av vilka som var längst upp, Holtz lär väl inte varit så höga odds på sedan förra säsongen. Emelie Lindström var den spelare som hade lägst odds på sig att vinna i Elitserien i alla fall.

 

På, andra (eller tredje) plats med 5,50 gånger pengarna på att vinna poängligan - Sara K, FALUN.

 

Jag kommer heller inte ihåg om det stod Sara K eller Sara Kristoffersson, det är skitsamma. För jag antar att de menar den Sara Kristoffersson som SPELADE i Falun. Och nu spelar i KAIS Mora IF.

 

Jaha, det var ju skitsamma, de har inte ändrat på lagnamnet än bara, tänker ni, enstaka kvarvarande läsare, kanske. Men, tänk om, det är någon som förbisett det faktum att Sara K bytt förening. Innebandyn och framförallt Elitserien har ju förut blivit eftersatta, läs SVT. Det borde ju ändra alla odds angående poängliga och vilka som ska vinna SM-guld. Sara K har ju andra spelare runt sig än vad hon hade i Falun. KAIS Mora har Sara K.


Jag mailade någon på svenskaspel.se när jag såg detta, hade jag gjort även om Emelie Lindström spelade i..inte vet jag.. Pixbo. Men inget ändrades. Spelet är ju stängt nu sen länge. Därför jag inte kommer ihåg exakt vad det stod. Ett bolag som har monopol, ska inte göra fel. När det gäller pengar. Man vet ju inte, är det rätt räknat med tanke på att Sara K spela i Mora? Eller är det "Ähh spela roll vad det står, vi har ju räknat med att hon spelar i Mora i alla fall". Svenskaspel har ju faktiskt en hel del att göra med Innebandyn i Sverige, det borde ju finnas någon som vet vart alla spelar?

Alla kan göra fel visst. Men vissa borde inte göra f(sp)el.


"Ledigt"

Är några veckors "innebandyledigt" nu.


Nu innebär det ju inte att man är helt ledigt, alltid är det nåt. Golvsocklarna får dock inte vänta allt för länge..

Ja vad skriver man då då? Fick en ursäkt igår, mycket bra, slipper man vara pissed off.

Kan avslöja, så att läsare hänger sig kvar här, statistiken dippar lite.. avslöjar att det kommer en intervju här på bloggen så småningom. En spelare som gått från KAIS Mora till ett annat SSL-lag. Det pratades mycket om honom på tv-matchen senast... Hmmm vem kan det vara? Då fick han även göra mål, det var skoj. Hoppas ingen i City pajjade den bollen bara... (läs föregående inlägg om osportslighet) PIK. Ska nog fråga honom om han sparade bollen..

Nej, nu är lunchen snart slut. Kommer intervju och andra texter inom kort.

Kategori - innebandy

Jag glömmer alltid att lägga till kategori.

Men nu lyckades jag komma ihåg det, innan jag skriver.

 

Det blev 8-6, min närmaste tippning blev 6-4 då det var två mål emellan. Derby är derby var det sagt innan, jag trodde inte riktigt på det, men det bevisade sig att så är det. Falun "stod upp" bättre än vad jag trodde. Stod upp är fel ord, Ställde upp och kontrade är väl rätta meningarna. Lägg därtill ett obefintiligt KAIS Mora försvar i första perioden och så förstår man hur Falun kunde leda med både 2-0 och 3-1 i första perioden. Tur att KAIS Mora tog tag i det och vände.

 

Sara Kristoffersson blev uppvaktad hårt, bland annat en ful axeltryckare rätt på hakan, jag satt så jag såg att den spelaren siktade in sig på Sara. Kanske inte att träffa hakan, men målet var att trycka till hårt. Sara fick göra ett mål i alla fall så det måste kännas bra för henne. Kul!

 

KAIS Mora spelar inte fult, de spelar fin innebandy. Snabb innebandy. Falun spelade fult, och fick bota tre ggr i utvisningsbåset. Hörde domaren prata med en Faluspelare nere i ena hörnet "nästa gång blir det utvisning så lugna ner dig nu!" Jag förstår inte det riktigt, är det utvisning så är det väl? Är det inte det ena gången lär det väl inte vara det nästa gång? Eller?

 

Så till Endreledaren som kommenterade matchen mellan KAIS Mora - Endre med orden "jävla hemmadomare" : Domarna kan väl inte rå för att Ni inte är lika snabba som KAIS Mora? Är du inte snabb nog hinner du inte med. Och åker ut.... Ja jag blir irriterad på sånt.

 

Mina tippningar då, ett par mål kanske inte skulle ha varit mål om Mora varit på tårna i försvaret. Och då kanske mina tippningar blivit mer exakta. Men det blev som det blev. Alla andra lag som ska möta Falun: Två spelare i slottet och in med bollen och vifta. Där har ni Faluns taktik just nu. Granelid kanske ändrar om det inte funkar så länge.. Backa hem, styr undan bollen från eget slott, 2-2-1 med vändning ut mot sargen.

 

Men, vilken spännande match det var! Länge sen man var så nervös nästan hela tiden i matchen. Dock när KAIS Mora väl spelade sitt spel och tog det lugnt, då bollade man med Falun. Då fick de inte låna bollen. Amanda Larsson, har fått låten Het som måljingel från nu, hon gör en massa mål. Vänta bara tills de andra kommer igång lika mycket.. Ca 450 personer hade letat sig dit, tio sekunder från slutet exploderade Unihoc Arena och applåderna var..öronbedövande. Jag försökte spela en slutsignalsjingel, men den hördes knappt.


Sammelisurium, jättebra match och ROLIG innebandymatch! Hoppas det var många där som inte varit på innebandy förut, så de kommer tillbaka när de märker hur kul det var.


Någon gång framöver tror jag att jag ska skriva lite om ett visst magasin, som handlar om innebandy. Det luktar SÅG och ett FÖRBANNAT inlägg, då ingenting sparas och allting avslöjas.


Ha det gött så länge.


Daladerby

Hur går det egentligen?

Det är frågan. Vad ska man säga? Förra året var det "jämnt" i favoritpressen. I år, ja..vad ska man säga. För första gången sen jag kommer ihåg, har KAIS Mora favoritskapet.

 

Lägg därtill "rabaldret" Falun gått igenom - ingen klar tränare i våras, inga klara kontrakt, eller ens kontakt med spelare i vissa fall. Och nu då, tränare sen...i början av Juni? Och han får sparken efter två matcher. Camilla "kastrullen" Granelid tar över, jag har ingen aning om vad det innebär, men förmodligen bättre med en gammal spelare och "Faluit". Assisterande fortsätter, så det borde innebära att de fortsätter på inslagen bana i derbyt.

 

Det var ju ändå bara 2 dagar till derbyt när  tränarbytet offentliggjordes. Nytt spelsystem? Nja. "Kör bara kör"..nja. I och för sig, det är derby. Derby är derby. Lets leave it at that. Intervjuade KAIS Moras tränare Roger Jonsson idag på www.kaismora.se : "Falun har ingenting att förlora i morgon" Vad har ni att förlora då? "Det är första gången på mycket länge vi är favoriter i derbyt.." Japp. Så är det, samtidigt som man inte riktigt vet vart KAIS Mora står än, med nyförvärv och (en) avstängda spelare. Men vad har KAIS Mora att förlora? Inte ett jota. De har bara ett daladerby att vinna och 3 poäng mot en sargad förening.

 

Men seriöst, vad.. håller IBF Falun på med? Förrförra säsongen var man i SM-final. Vart är man nu? Kritik så inåt "dennedrehalvanavbibeln" pga obefintlig satsning på damerna. Ingen rök utan eld antar jag.. Alltså, helt objektivt, var/är det så konstigt att spelare tvekade/bytte klubb i början på försäsongen när inget var klart? Tränare, spelare - lag. INGET var klart, förutom de som hade längre kontrakt, och att de skulle spela i högsta ligan. Glömde någon bort att det ingick ett damlag i föreningen?

Är man en klubb som precis varit i SM-final i världens bästa liga i NÅGONTING, så lär man väl vilja utveckla det vidare? Eller tänker man; second is the first looser - we're loosers. Och lägger ner? Nja.

Många nja här i inlägget, men vad ska man skriva? Självklart har IBF Falun full täckning i Dalarnas Tidningars både nät och pappersbilaga, herregud, tidningen (Falu Kuriren) har ju namnet på arenan som Falun spelar i. KAIS Mora får mer och mer täckning i Mora Tidningen och på DT.se ju bättre det går, ju större hype det blir. Mora Tidningen är en del av dalarnas tidningar för er som inte visste. Men jag är inte bitter.. Nejdå, eller jo, det är jag. Carl-Johan Goth (Yberleksing och sportsuperchef på DT) skulle in och kladda i innebandyn i våras när det gick bra för KAIS Mora. Ett ljudinlägg på dt.se där han började med att säga Éndrè istället för Endre, [Ändre:h], då slutade jag lyssna och hoppades på att han håller sig till att kommentera hockeyn (leksand) istället.


Förra året blev det hemmavinster i bägge derbyna(pluralis?). Beroende på hur mycket Falun kan tagga till i morgon nu då, så tror jag ändå att KAIS Mora vinner både hemma och borta. Granelid lär väl, antar jag, vilja att laget spelar på ett helt annat sätt än tränaren som fick sparken. Men tid att ändra på 48 timmar, NJA. Samtidigt lär man ha en plan, annars blir man överkörda av vilket lag som helst som har en inslagen plan. Något som KAIS Mora har. Det finns kompetens i Falun, missförstå mig rätt, men den överglänser inte kompetensen för tillfället i KAIS Mora. Spelarkompetensen that is. Nu spelas inte "bortaderbyt" inom 48 timmar, så där kan ju allting hända i och för sig.

Som jag skrev i förra inlägget, seriöst, vad håller Falun på med? Spelarna spelar, det vet jag. Men föreningen? Jag är ju, ska erkännas, inte världens största Falun-fan, men... men... vad.. alltså... Det blir liksom inga ord för hur det är skött. Mig var det ju skitsamma, men det är ungefär som att se någon spela bort en miljonvinst på black jack, SLUTA SCHABBLA. Vill man säga.

Tränaren Roger Jonsson ville inte tippa resultatet i dagens intervju på www.kaismora.se så jag åtog mig det här på min blogg istället.

KAIS Mora - IBF Falun 9-3. KAIS Mora - IBF Falun 6-4. KAIS Mora - IBF Falun 4-1.

Safear lite där med tre tippningar. Det kommer visa sig i morgon hur rätt/fel jag hade.

Kommentera gärna i min nya blogg förresten!


RSS 2.0