N annorlunda

Och en likadan. Sjöng Charta 77 en gång i tiden. Fanns flera bra låtar på den skivan, Moral x2, Om livet är skolan, mfl.


Gittan skriver på sin blogg angående evenemanget på hovet:

"Det är viktigt att ALLA inom innebandyn står upp inför sådana här positiva initiativ. Om vi hackar på varandras försök till att lyfta innebandyn. Hur tror ni andra utanför ankdammen uppfattar oss och försöken? Blir så besviken när jag hör om tränare som sågar initiativen i media. Är det bättre att bara sätta sig ner och ge upp? Uselt agerat och respekten är noll... "

Jag tycker det är sjukt bra initiativ det på hovet!! Lite fel datum kanske dock, men vad gör man. Det är ju bara att köra! Mer sånt!

Anledningen till att jag tyckte det Gittan skrev var så bra skrivet, är att det passar SÅ bra in på hur jag kände efter hacket på tv-matchen KAIS Mora - Caperio Täby. Man kan inte hacka på varandras försök till att lyfta innebandyn i alla medier och på alla orter! Hur än matchen ser ut eller går.. Klart man kan tycka det var en tråkig match, men man lär ju stödja i alla fall. Innebandy på TV nu för tiden liksom! Inte bara SM-final eller VM-final.

Dock skrev jag lite mer..hätskt. Minst sagt. Men man blir ju sur när någon hackar på sporten. Sorry.

Ingrid i Umeå

Skrev om tjafset efter den matchen:

"Hur får vi folk intresserade av sporten... att vilja viga ett par timmar en måndag till TV-tittning. Lite kan vi nog påverka... genom att välja att prata om det som är positivt. Vad hade folk väntat sig? Innebandy-propaganda? Att sända Mora vs Caperio är visserligen att göra det svårt för sig. Både för TV-team och spelare. Visst.. Mora borde ha älskat att möta Täby, stått upp mer. Men experterna tände inte heller till. Alla har rätt att göra en "så där" insats."   

Positiva tongångar måste till! Kör på bara! Eller ur spår...

Alla idéer är bra, utom de dåliga.. ;)


VM

Nä, jag tänker inte skriva så mycket om det. Bara lite.

Det enda utlägget, vart var coachningen? Eller taktiken? Finland pressade med två gubbar, spelade någon slags högt pressande 2-1-2. De svenska backarna blev stressade och fick ingen hjälp när laget var nere i offensiv zon med man-man press från finnarna. När backarna fick hjälp sprang forwardsen upp med bollen längs sargen, för att möta en finne och PASSA TILLBAKA TILL BACKARNA vid mittplan.

...Alltså är Sverige kvar i bolla mellan backarna och lägga in på mål och bli av med bollen. Finland gör allt bättre. Inte för att de är bättre, utan Sverige var taktiskt sönderlästa, och ingen medicin att ändra på det hela. Helgesson tyckte jag, försökte i alla fall. Efter andra perioden så kunde till och med jag.. se.. att.. svenska..taktiken..uppenbarligen INTE fungerade. Inte mot hur Finland spelade i alla fall. Jag vet inte, alltså i vadsomhelst, livet, datorspel, sport, fiske, bilkörning, bloggande, promenering.. ja vadsomhelst. ÄR DET NÅGOT SOM INTE FUNGERAR, DÅ ÄNDRAR MAN PÅ DET.

Gör man likadant hela tiden - då får man samma resultat som man alltid fått.

I och för sig, kanske det var så Sverige tänkte, -vi har ju vunnit mot Finland förut, då gjorde vi så här...

Finland vann förra VM också. För att de ändrade spelstil - de förstod att deras gamla spel inte fungerade.

Vilka är världsmästare? De som ändrade eller de som spelade likadant?

RIDÅ! Roberts analys är bäst. Haha.

Läste på DT.se att Johan Tomth kan få spela i Falun. Falun..

Mullsjö då..är match idag - KAIS Mora - Mullsjö. Gissar på hatmöte.

Öppet brev till Mullsjö: Hade jag fått bestämma så kan ni GLÖMMA att ni skulle få värva någon spelare till från Mora. Bra agerat av er, verkligen. Slut på brev.

Eller som den gamla KAIS Mora KLACKEN skulle skanderat: ÅHHHHHHHHHHHHHH SOPOR! Blue Farmers - skulle inte ha en suck mot KLACKEN. FÖR VI HAR BOBBY EDBERG! OCH DET HAR INTE NI! Tja lalalalalalala...

KLACKEN figurerade i Innebandymagazinet en gång i tiden. Det numret när Magnus Svensson var guldfärgad på omslaget. Bild och "intervju" med, mig faktiskt.

På tal om det, jag ska till en advokat på onsdag..

Skrev på www.kaismora.se idag, och medan jag skrev och efterforskade så forskade jag fram att en fjärdedel av topp 20 i poängligan spelar i KAIS Mora. Elitserien alltså. Bra, och roligt. Världens bästa Karlsson ligger etta några poäng före världens bästa Larsson. Anna Wijk hade legat högre upp ifall tredje assist räknades, enligt källor med insyn.. haha.

På tal om Magnus Svensson - vad har han gjort bra mer än de avgörande målen i vissa finalmatcher? Rätt blek förstalina i VM-finalen tycker jag. Eller så hade de fel taktik... ;)

God Jul och Gott Nytt År!

Vi hörs när vi hörs :)


RSS 2.0