Faluns tränare sparkas två dagar innan derbyt

Oj oj oj. Vad håller de på med i Falun egentligen? Enligt dt.se får faluns tränare sparken idag, eller i förrgår. PR-trick? Är de fulla där nere eller vad gör de? Kanske dumt att inte ha en tränare klar tidigt med riktlinjer hur det ska spelas? Föreningen får ta på sig en hel del.. Kan Granelid motivera spelarna nog på två dagar till derbyt? Tveksamt. Jag får skriva mer om detta om någon dag. Klart är att något är konstigt i Falun. Tre artiklar.. Det är klart.. Det heter ju inte Falu Kuriren Arena för intet...

Första historiska målet - osportsligt

Jag måste bara få skriva av mig det här.


För Er som missat det här så spelar alltså KAIS Moras herrlag numera i SSL, Svenska Superligan. Premiären skedde för exakt en vecka sen idag, i Unihoc Arena mot Umeå City.


Det var väl inte så många som visste vart KAIS Mora stod, och skulle stå sig, det visade ju sig att just den här matchen inte var så mycket att hänga i granen. "Juniormisstag" blandat med en hel del nerver resulterade i en brakförlust med 9-1. Jag sa innan matchen om vad jag trodde "oavgjort är bra, vinst är skitbra, förlust är inte oväntat".


En historisk match i Unihoc Arena var det, första matchen i högsta ligan på många många år för Moras innebandylag. Ett historiskt mål blev det också! 09.10 i första perioden kom det ett historiskt mål genom Daniel Simons-Pettersson på assist av Sonny Pettersson. Första målet i SSL i återkomsten till högsta ligan!


Unihoc Arena exploderade i jubel och applåder, hela laget sprang och kramade om Daniel Simons-Pettersson, ungefär på mittplan mot "ståplats/blå läktaren" i Unihoc Arena. Ett mål som betydde så mycket, inte minst för Daniel, utan för hela KAIS Mora IF som förening.


Samtidigt på en annan del av planen...


Det här jag nu ska berätta har jag fått berättat av personen som blev vittne till det hela, och hjälpte till med att bevara minnet. Jag nämner inga namn.


En av spelarna i Umeå City som var inne på baklängesmålet, var inte så nöjd över att vara inne på det historiska baklängesmålet, tydligen. I en stunds frustration gjorde denne spelare något väldigt utstuderat och osportsligt.


Han plockade upp bollen som användes vid det historiska målet, gömde den i handen, knycklade ihop den, och la den försiktigt bakom sargen. Medan ingen såg på, alla tittade ju på måljublet. Han kastade alltså inte iväg den slog heller inte iväg den med klubban - han visste vad det målet och den bollen betydde. Han knycklade ihop bollen lade den försiktigt bakom sargen som för att gömma den. Eller till och med FÖR att gömma den.


"Vittnet" såg det hela, tog upp bollen och knycklade upp den igen. När sedan KAIS Mora och domarna började leta efter bollen var det vittnet som hade den historiska bollen och den kom till rätta. Umeå Citys spelare i båset blev tillfrågade av domarna "vart är bollen?" men de hade ingen aning. Ingen utom en, som höll tyst.


Det var förmodligen tillfällig sinnesförvirring som drabbade spelaren som utförde denna osportsliga handling. Hoppas spelaren aldrig gör något liknande igen! Och han skäms säkert såhär i efterhand.


Inget ont om Umeå City! Känns ändå som jag kan skriva lagnamnet då det inte är så hemskt svårt att lista ut mot vilket lag KAIS Mora gjorde sitt första SSL-mål.



Men ingen skada skedd, bollen kom ändå till rätta och blev räddad. Den historiska bollen.


SVT - public...publik?

En liten känga.

Hur ofta ser man inslag om Innebandy i sporten? Halvofta va? Jag kanske tar helt fel. Det man ser oftast, som det har varit enligt min uppfattning, är resultatskyltar om hur det gått. Ibland.

För några år sedan har jag för mig att det var några halvtaffliga försök att sända innebandy i SVT24, finalerna sändes också har jag för mig. Nej TV4sport har gjort det mycket bättre faktiskt.

Nu är det så, att innebandy är Sveriges största inomhussport om man ser till antalet licensierade spelare. Rent publikt är sporten inte så stor än så länge, AIK och Storvreta och ibland Pixbo kan dra över 1000 pers, även på den lilla ön Gotland är innebandyn stor rent publikmässigt. När det inte är varpa på gång..

Men, är nu innebandy störst till antalet licensierade spelare, då borde det gå minst 2 pers till som är intresserade på varje licensierad spelare. Exempel - 12åriga Kalle spelar innebandy och är superintresserad, kollar alla matcher som går i hans hemmaförening och kollar alltid alla tv-matcher. Mamma och pappa följer Kalle på matcherna och ibland även storebror. Mamma och pappa blir alltså intresserade av innebandy, och tycker det är kul att titta på A-lagsmatcher och även på teven.

Och alltså, är intresset större än vad som syns i SVT. Med andra ord, mer innebandy i SVT sporten, när man ändå visar basket och volleyboll oftare än innebandy. Nu har jag inte exakta sekunder som varje sport visats, men enligt min uppfattning så ser jag oftare dessa sporter än innebandyn i t.ex sportspegeln.

SVT utger ju sig ändå för att vara ett public service bolag. (Jag ska inte gå in på vad jag tycker om detta i detalj, det återspeglar sig nog rätt bra ändå..) Då tycker man att de borde vara mer intresserade av att visa mer av den största inomhussporten i Sverige. Då, enligt exempel ovanför, många är intresserade av innebandy och kan bli mer intresserade om det visas mer. Inte bara resultat utan även rapporter från matcher, och inte bara i regionala nyheterna utan i rikssändningarna.

TV4 gör med innebandyn som de gjorde med handbollen för några år sedan. Ser att det finns potential för en stor publik, ser att det är en häftig sport med många profiler. Och följer således seriematcher och landslag. Detta kan bero på vadsomhelst, jag är nöjd att det sänds och nämns innebandy i tv.

Hej Hallå

Första inlägget här då.

Kanske inte framgår av bloggnamnet vad jag är för en filur. Man ska väl inte hymla med att mitt hjärta slår för KAIS Mora. Jag är ideellt inblandad i föreningen, skriver på hemsidan och spelar musik på matcherna i elitserien i första hand, och fixar med det som behövs av det jag kan. Just nu är det mest Elitserielaget jag är med och hjälper med allt möjligt.

I helgen är det match i Unihoc Arena igen! Premiärhelgen är avklarad med 6 poäng som resultat. Lite strul för oss på mediahyllan i premiärmatchen mot Endre, men i andra matchen var vi med på vad som gick snett i första. Nu har vi provat vad som inte funkar, så nu behöver vi inte göra om det.

Samma gäller nog för damerna, mot Endre såg det lite nervöst ut, men det blev ändå en vinst. Bra gjort. Mot Täby var det inte så mycket snack och en vinst med 9-1. Viktigt att nyförvärven fick göra två bra matcher, blir nog mindre nervöst så.

I helgen ja, säsongens första daladerby mot Falun. Falun..vilken soppa de kokade på försäsongen.. Vet inte vad som hände egentligen så jag ska inte uttala mig om det. Men, smart av tränaren att lägga över pressen på "storasyster" till den här säsongen.. "KAIS kan inte förlora guldet" var uttalandet och vips så har Falun ingen press på sig.

Falun som brukar vara "favorit" i daladerbyn, men the roles has changed. Det är visserligen vanligt av tränare att lägga över pressen på andra laget. KAIS Mora har i år sagt att de siktar på final, för att slippa pressen. Det är smart, pressen på laget vet laget om. De har satt ett mål och tänker försöka nå det. Utan att säga att final är målet hade de fått många frågor: "med det här laget borde ni vinna?" "varför säger ni inte att ni ska nå final?". Nu kan frågorna handla om annat än press.

Läste en innebandyblogg för någon dag sedan, kommer inte ihåg vilken. Där stod det "damerna får någon annan skriva om". Jag ska försöka så gott det går. Men det blir väl lite i allmänhet om innebandy, KAIS Mora kommer såklart få en stor plats i denna blogg.

Innebandy i allmänhet och KAIS Mora i synnerhet.


Endrematchen ja, på Endres lagblogg är det någon som skriver att det var "hemmadomare" som dömde matchen. Nja, tur som han själv skriver att han inte var där, då hade han ju sett hur det låg till och inte kunnat skriva så. Nej tur att jag inte kan följa med på bortamatchen mot Endre, hade jag fått plats i miniatyrarenan? Kanske hade jag kunnat suttit i utvisningsbåset? Ja det är sant, de sålde utvisningsbås-stolarna i sista kvartsfinalen förra säsongen. För att få in fler folk antar jag, bättre det än att bygga en fullstor arena....


RSS 2.0