Inter-view.

Som det heter, nästan, på engelska.

Kolla in: http://innebandyzonen.se/ nu. De shapeade upp lite och började med intervjuer. Jag fick äran att vara först ut, och det är bra mycket svårare att svara på frågor än att ställa dem måste jag säga. Förlåt alla intervjuoffer, ni får hämnas sen på nån blogg nån gång!

Förresten!

Http://kaismorasdamer.blogg.se De kör igen, lite då och då. Kolla in!

Hörs mer en annan dag!

Alltså

Tänkte ge mig på dem igen.

Svt. Konståkning på kvällarna. Hur många tittare kan det finnas? Eller går det av samma skäl som Kalle Anka - Tradition? Och har det höga tittarsiffror, kan det bero på att det är det enda som går på Svt?

 

Jag kollade lite. Det finns ca 12.000 aktiva konståkare i Sverige. (Källa: Google..) Om vi säger att en i familjen är intresserad av konståkning, plus en tränare för varje aktiv, så blir det väl ca 36.000 superintresserade. Nu säger jag ju inte att det inte kan finnas fler intresserade.. Om vi då jämför med sporten jag vill ska synas mer i svt - Innebandy.

 

Enligt innebandy.se ca 124.000 licensierade spelare säsongen 09/10. Redan där är "vi" förbi konståkningen. På någon äldre innebandy.se sida som jag inte hittar längre, stod det att man räknar med att ungefär 500.000 människor spelar innebandy på någon nivå, elit eller korpen eller bara som motion. Ska vi räkna med samma sätt? En förälder/sambo som gillar sporten och en tränare på varje spelare. 1 500 000 människor. Var sjätte människa i Sverige ungefär har någon kontakt med innebandy, och säkerligen skulle tänka sig att se mer på innebandy i exempelvis sportspegeln.

Nu är ju inte mina siffror vetenskapligt exakta precis. Det är bara en tankeställare.

Därav mitt tidigare inlägg att SVT-Sport redaktionen HATAR innebandy. För, det är Sveriges största inomhussport, med matchtillfällen och så vidare är den näst största sporten efter fotboll. NÅGON på Sporten sitter ju faktiskt och bestämmer vad som ska sändas. Innebandy är inte viktigt förutom "de närmast sörjande" som det brukar heta. I alla fall verkar det som det.

Eller så är resonemanget: Det är ju ingen publik på matcherna så då kan det ju inte vara så intressant. Moment 22: Ingen publik - inget Tv-inslag. Inget Tv-inslag - Ingen publik.

Man får inte mycket medialt utrymme om man inte har mycket publik, och man får inte mycket publik om man inte har stort medialt utrymme.

Men när var SJÄTTE människa i Sverige har någon slags kontakt med innebandyn, då borde ju ändå ett PUBLIC SERVICE-bolag ge..public service. Inte sända någon balett på skridskor. Jag har absolut inget emot konståkning! Men det är inte lika många som håller på med det och inte lika lätt att företa sig antar jag? Har inte hört om korpen i konståkning...

Nästan varenda kompis jag har här från Mora har hållit på med Innebandy i någon sort i ungdomen. Eller senare i korpen eller via företagsträningar. Mycket tack vare föreningarna som fanns när jag var liten, Mora IBF och KAIS.

Resultatskylt på sporten åtminstone? Istället för i nedre bildkant? Kommer någon ihåg när det var SM eller VM-final i innebandy och det syntes i Svt? Undangömt i Svt-24 då.

Näe, ska inte sluta klaga på att det syns för lite om Sveriges största inomhussport. Till slut måste det ju ta sig. Alla ni som inte mailat svt-text, gör det! Det står knappt något om innebandy på texttv. Nu är ju dessutom Djurgården och AIK i högsta serierna. Det är ju föreningar de flesta vet vilka de är.

Ha det bra!


Bra lunch.

På lunchen idag "räddade" jag och min kollega ett flerfamiljshus från att brinna upp i orsa. I lokalen där vi äter var det rökfyllt när vi kom till lokalen, och röken kom från källaren. Där brann det i en kartong brevid en pelletspanna. Vi ringde sos och brandkåren var snabba som bara den dit. Vi upptäckte det i tid tydligen, för nära rummet med pelletspannan stod det en oljetanker med tre kubik olja i. Och brevid fanns hela pelletsförrådet. Gävledala var där och filmade efter vi åkt därifrån, det var med som kort inslag i kvällens sändning. Lär väl finnas på svt.se/gavledala om nån vill se. Lite break från innebandyn idag då.. Vad har ni gjort idag?:)

Robert avslöjar SVT-sport:s HAT mot innebandyn

Efter den intelligensbefriade människans utspel på idrottsgalan avslöjas:

SVT-Sport HATAR, HATAR, HATAR INNEBANDY!

Det är den bistra sanningen. Tänk efter bara, det står knappt något på SVT-texts sportsidor, bara resultat. Om hästsport eller något annat som kostar multum att utöva står det mer om. Men knappt något om Sveriges största inomhussport. Och utrymmet i sportspegeln? Sporten varje dag? Resultat i nederkant rullande förbi.

Och när de väl gör något om Innebandy, då är det att innebandyn har svårt med integrationen!? Javisst, må så vara och det borde bli bättre osv, MEN, är det bättre i hockey då? Jag menar, finnar finns det i både hockey och innebandy, jag antar att de menar hitflyttade människor med utländsk bakgrund som tvingats fly hit pga hemskheter i hemlandet. Inte så många med namnet, EXEMPEL, Ibrahimovic i hockeyn va? I'm just saying.

Nej, detta tar SVT-Sport upp just för att smutskasta sporten. Alla på redaktionen hatar innebandy. Kanske har de blivit skrämda av någon med innebandymålvaktshjälm som barn?

Att det sen är okej att säga en sådan sak som Wikegård på Sveriges största idrottsgala.. det är inte okej. Om, man inte som SVT-Sport gör, HATAR sporten i fråga. De styr ju över galan i stort sett, SVT, så det är de som säger vad som är okej att sändas från galan, de har godkänt inslaget med Wikegård, jag tror inte precis det var live..

Speciellt inte okej när innebandylandslaget som tagit VM-GULD är på plats. Vad var det Wikegård hade vunnit nu igen? The worlds biggest douche? VM-Guld i något?


(detta är skrivet med ironi, men jag säger bara, tänk om? jag gillar wikegård som kommentator, nu gör jag bara som honom, sticker ut hakan och säger något oigenomtänkt för att skapa debatt)

PS, vem fan bryr sig om utebandy? DS



KAIS Mora - Karlstad, Elitserien

Yes! Ska försöka liveblogga så fort det går idag från matchen i Elitserien i Unihoc Arena Mora, Sweden. Matchstart 17.00.

15.05 Jag sitter uppe på mediahyllan just nu, Reinestrands lillasyster står på läktaren, två barn springer på A-plan och skjuter en innebandyboll mellan sig.

15.12 Går igenom körschemat. 11minuter före matchstart drar allt igång med reklam och laguppställningar. 3.30 före matchstart springer KAIS Mora in på plan.


15.16 Karlstads tränare står vid målet på A-plan och pratar. Taktiksnack innan match?


15.34 Tomt i hallen förutom funktionärer. 


15.47 Wijk, Reinestrand, Karlsson, Systrarna Hansson, Willesgård har kommit in på plan för att värma. Två Karlstadsspelare också.

16.01 KAIS Moras startande femma: 92 Erica Willesgård, 7 Dragana Mrksic, 15 Petra Hansson, 19 Ingela Hansson, 9 Sara Kristoffersson, 5 Anna Wijk.


16.18 KAIS Mora samlas runt målet, Karlstad springer, KAIS Mora ska förmodligen strax börja springa runt. Kommer köra periodtid sedan, t.ex 14,27 den och den gör mål..

16.29 Det är "gå två betala för en" idag i Unihoc Arena, även i morgondagens match mot Örebro, så är ni hemma nu så är det bara att åka hit med en kompis.


0.18 0-1 Karlstad genom, 3 Maja Hidén, ass 18 Moa Vieweg.

2.19 0-2 Karlstad ..

2.28 1-2 Ingela Hansson assisterad av Anna Wijk.

3.00 Händer massor nu på plan..hinner knappt höra eller se vem som gör mål..

4.18 Wijk gör en raid ner mot mål..kanske skulle haft ett frislag med sig framför mål..


5.00 18 i Karlstad kommer fri men Dragana bryter!


5.35 Sara Helin skjuter tätt över...

6.18 Sara Kristoffersson trollar nere i vänstra hörnet.. KAIS Mora har tagit över matchen efter en sömnig start.. Karlstad försöker hänga med.

8.17 Dragana och Sara K hittar varandra hur bra som helst... nästan.

9.36 En liten hejarklack har dragit igång på andra sidan, kom igen kaaiis kom igen.. Karlstad har livsfarliga kontringar...

11.45 Karlstad har svårt att spela sig ur egen zon, får lägga långbollar och spela i djupet på springande forward, någon variant av 2-1-2 över hela banan..

12.47 Nära självmål när Wijk slänger in bollen framför mål, Karlstads mål alltså..

14.03 1-2-2 Spelade Karlstad precis i egen zon..

14.57 Dragana bryter ett nästan friläge igen.. sen händer det nåt.. domaren pratar med karlstads tränare som skrek för mycket..

16.49 1-3 genom Beatrice Lundberg, utan assist.

17.51 Kajsa Reingård! 2-3 Assisterad av Sara Helin, Sara slog en cross in i slottet och Kajsa kunde peta in den i öppen bur.

Period 1 slut. Skottstatistik 7-6, Publik: 365.

I periodpausen grattades Dalalaget, tjejer, som har vunnit SM-silver, med blommor av KAIS Moras ordförande.

Andra perioden börjar strax...


Sandra Fredriksson har ställts i mål precis.. i andra perioden. Har gått 54 sekunder av andra.

1.35 Amanda Larsson var nära två gånger om.. Missade bollen på ett superpass av Martina Löf.

3.45 har gått av andra perioden, Karlstad spelar TIGHT framför eget mål..

5.03 Ingela Hansson är nära nära nära att göra mål. Sekunden efter blir Reinestrand överkörd i slottet, ingen åtgärd.

5.52 Sara Helin skjuter tätt utanför, 6.23 tätt över. Bollarna går inte i KAIS Moras banor för tillfället..

7.01 Martina Löf skjuter på målvakten efter pass av Amanda Larsson, skönspel i KAIS Mora..

7.40 Ingela Hansson bryter igenom och dribblar målvakten som dock räddar..

8.09 3-3! Sara Helin på pass av Martina Löf!

8.31 Amanda Larsson gör 4-3! 11 Lina Arvidsson assisterar. Samtidigt tar Karlstad Time-Out..

9.07 Anna Wijk drar in 5-3 på volley! Pass av Ingela Hansson.

9.27 Karlstad lobbar in 5-4 på nåt konstigt sätt. 19 Amanda nånting gör målet..

10.37 Anna Wijk gör nästan ett till mål på backhand, målvakten räddar.

10.50 Utvisning Karlstad Moa Vieweg 2 min för upprepade förseelser.

12.39 Powerplaymål! Amanda Larsson 6-4

12.52 Jessica Eriksson! Assisterad av Sara Helin! Karlstad byter keeper vid 7-4 målet.

14.10 8-4 Anna Wijk! Assisterad av Lina Hansson, bollbanorna går KAIS Moras väg just nu..

16.26 Elin Reinestrand slår en djupledspass genom hela Karlstad... målvakten tar den Ingela Hansson hinner inte fram.

Period 2 slut. Skott: 17-1.

Sista perioden har börjat, inget att anmärka på efter 35 sekunder spelade, förutom att jag har fått världens kanske största kanelbulle.

5.14 Caroline Ferm i KAIS Mora åker ut 2 min för hands..

7.14 Karlstads PP var ej framgångsrikt...

8.07 Ingela Hansson skickar ut lagkaptenen i Karlstad över sargen och åker ut 2 min.. otillåten trängning..

10.07 Inget mål för Karlstads PP igen..

10.35 Blir mer och mer fysiskt spel i matchen, spelarna flyger över sargerna i rasande fart. Domaren tecknar axel mot axel.

11.31 Mia Boänges skjuter i kryssribban...

11.47 Sara Helin i samma kryssribba.. samma sida.

12.52 Petra Hansson skjuter från backplats, Karlstads målvakt plockar bollen.

16.22 Spelet är vad jag skulle kalla för "slött" just nu. Avvaktande Hawaii.. typ.. :P

17.53 Anna Wijk bryter igenom backarna i Karlstad, tappar klubban, plockar upp klubban och fortsätter dribbla, allt medan kontrollen på bollen är kvar. Hon river ner applåder i Unihoc Arena..

18.07 Ingela Hansson! 9-4! Assisterad av nr 9 Sara Kristoffersson.

19.30 I tredje, publiken börjar klappa för att KAIS Mora kommer vinna!

SLUT på matchen!

Skott i tredje, var svårt att höra från seketariatet, men 10-2 tyckte jag det lät som.

Matchens lirare, i Karlstad nr 29 Elin "Foppa" Forsberg, i KAIS Mora nr 9 Sara "Krissy" Kristoffersson!

Hoppas någon läst, ha det bra!


KAIS Mora - Karlstad

Tänkte liveblogga från matchen. Så sprid det till de som vill veta hur det går i matchen.

Länkar

Kommentar från innebandyzonen: "Tack för reklamen! Och visst är det så att det inte händer så mycket, men jag tredubblade mitt besökarantal bara på att spamma lite bloggar igår, någonstans ska man ju börja, men har du fler tips så maila gärna [email protected]. Hade ju vart kanon om forumet fick lite fart!"

Antog att det är fritt fram för alla att skicka tips. (OBS, jag har inget att göra med innebandyzonen, bara uppmärksammades i ett inlägg tidigare, men jag ser fram emot fler bra innebandyrelaterade sidor på nätet.)

Varsågod! Reklama gärna tillbaka! :)

I första raden säger du/ni vad som är felet, visst händer det inte så mycket.. spamma..

Nu får ni tips här istället, så jag får lite besökare..Något som vore bra, är nyheter, intervjuer, varför inte med bloggare? Krönikor kanske? Uppdateringar.

Det som skulle slå allra bäst, enligt mig (håll i er allesammans, den som är först lyckas;)) är, typ nyheter som ibm.se och sen kommentarer på det som på facebook ungefär, eller på exempelvis dt.se. Kör på det, folk får tycka till om nyheterna - succé. Alltså inte som ett forum, vilka forum fungerar i längden? Flashback möjligtvis, vet ni några andra? Nej precis.. Nyhetssida med kommentarsmöjligheter. OCH, kör IBM.se igång det här nu.....

Nu till något muntrare, ingen lär väl ha missat att jag gillar KAIS Mora. Kanske även några som vet att jag skriver på hemsidan där.

Tänkte länka till lite KAIS Moranyheter, har blivit lite fler sen de blev "SM-guldfavoriter".

Först ut, jag gjorde en intervju jag tyckte blev väldigt bra igår på KAISMora.se med Erica Willesgård. Klicka på rubriken: Vem är detta? Så får ni reda på lite mer om målvakten som storspelade mot Pixbo och höll KAIS Moras första nolla för denna säsongen.

Efter att KAIS Mora inte kvalade sig upp till SSL så var det en del bra spelare som gick vidare för att prova vingarna som det brukar heta. En har lyckats riktigt bra, han var med på en intervju här på bloggen för ett tag sedan. Jonas Svahn i fokus på innebandy.se  

Damtruppen till finnkampen släpptes ju i dagarna, en debutant i truppen från just KAIS Mora. Kajsa Reingård. En del frågor ställdes varför exempelvis inte Anna Wijk blev uttagen. Allt jag har att säga är att alla aktuella i KAIS Mora klarat fyskraven..

Veckans damspelare på innebandy.se = Sara Kristoffersson. (Kul att om man kollar länken så står det Emelie Lindström, någon som kört samma mall?:))

I fokus: Therése Karlsson


En intervju som Gittan har gjort. Bra gjort!

På innebandymagazinet.se är det: tio raka för KAIS Mora, är väl ungeför som min blogg, sammansatt av nyheter som andra har gjort. ;)

Så är det!

Ha det så bra!


Sågen

Innebandyzonen kommenterade och ville tipsa om; innebandyzonen. Nu har ni gratis reklam, varsågod.

Tyvärr, så är det ännu en sida med för gamla nyheter, jag uppdaterar bloggen oftare och det säger inte lite. Ett tips: ska man tipsa om en sida lär den vara aktuell. Med ett forum där det skrevs senast för typ tre år sedan av någon klubb som behöver damtränare till danmark. Det är ett återkommande fenomen i forum har jag märkt, har de INGA tränare i danmark? Visst, det är bra tänkt med en innebandysida, bra att sporten uppmärksammas osv. Bra tänkt - dåligt genomfört. Inget elakt mot denna innebandyzon, men det har hänt för många ggr. Gör om gör rätt.

Sågen.

Vill Ni veta hur man skulle få ett innebandyforum att fungera? Kontakta mig...

Någon som märkt att det står mer om innebandy på svt-text? Var det många fler än mig som mailade efter mitt upprop? Har sett tre nyheter sen jag skrev det.. Innan dess var det typ vem som vann SM och VM.. Så fortsätt maila Svt-text om att det är lite innebandy, så man får läsa mer innebandynyheter på texttv! Sen tar vi sportnyheterna...sen världen! Moahahaha...

Varit mycket snack om kraftsamlingen nu på senare. Koppen skrev på sin blogg: "Nej tillsätt en grupp som vet vad det handlar om. Typ Jan-Inge Forsberg, Lasse Granqvist, Kenta, Wille/Klavis. Ta med några SSL tränare. För vem fan bry sig om vad Olle 22 år som har ett Distrikslag tycker. Vad vet/kan Olle om Elit?"

Förstår vad han menar, håller med, på sätt och vis. 

Nytänk någon? Något måste ju gått fel eftersom det behövs en kraftsamling. Och så är det det klassiska "vi äldre vet bäst".. no offence, jag vet inte Koppens ålder, men verkar på texten som han tycker att 22 är ungt. Är som bland arbetslösa ungdomar - inget jobb utan erfarenhet, ingen erfarenhet utan jobb. Nån lär väl få chansen att vara med för att lära sig någon gång. Annars dör alla som kan något om elit någon gång, och alla som en gång var 22 när det var kraftsamling vet fortfarande inte ett skit om elit..

Lite tv4sport-snack på nätet, de satsar på handbollen istället för innebandyn nu under vm. Håller med alla som skriver, det är surt. Bästa sporten i tv på hela veckan. Tre veckors uppehåll blir tråkigt. Tänk om de kunde göra med innebandyn som de en gång gjorde med handbollen och Bengan Boys. Följa med på turneringar och i omklädningsrummet och typ "Joel Kanebjörks videodagbok" eller vadsomhelst. Succé, och reklam för sporten.

 
Damtruppen släpptes, kul för KAIS och Kajsa! Ännu en debutant. En del klagar på varför inte den och den är med, är det nåt ni inte lärt er de senaste åren? Det blir alltid samma lika trupp i VM tillslut. Förbundskaptenerna verkar inte bara köra med klyschan "Vi provar olika spelare mellan VM".. De spelare de flesta vill ha med som inte kom med nu, är säkerligen tillbaka i VM..

Frågade en "bloggkollega" varför ingen verkar vilja GE mig en Fatpipe S-Bow.. Min misstanke är att det är för att jag bara spelar "lite under" korpennivå. Just för att jag inte har en sån klubba ju...borde ju alla förstå. ;)

Nu, soffläge. Ha det!

Helgens elitseriematcher

Kort sammandrag av moi.

Igår:

Djurgården kör över Övik med 10-0. Visste inte vart Djurgården stod, förstod att det var bra med många namn i laget som man vet är bra. Har inte sett dem än dock, men 10-0 imponerar. Samtidigt som Övik..de kanske inte ska förlora med 10-0..

Rönnby förlorar mot Karlstad med 3-5. Snackisen precis efter matchen i Mora var klar. "Va? Blev det så?" Vi sa resultaten i elitserien i spelaravbrott i perioderna, tydligen snackades det på bänken om denna match när Karlstad ledde.. Målvakten i Karlstad gjorde förmodligen sitt livs match. Rönnby kanske inte gjorde sin bästa, alla bra lag kan dippa.

KAIS Mora - Pixbo.  9-4. Skrev rätt mycket om den igår känner jag så det behövs nog inte mer. Läste dock på Pixbos hemisda att Dahlin(? kommer inte ihåg om det var hon) sa att KAIS inte gjorde ett enda mål på något etablerat spel utan gjorde mål på kontringar. Förutom Anna Wijks målx2 och Therése Karlssons första mål, och Sara Kristofferssons mål, men det är bara vad jag tycker.

Falun - Lockerud 10-4. Inte så mycket att snacka om, kanske nämnvärt att Lockerud gör 4 mål på Falun. Det är bra i det dåliga så att säga.

Huddinge - Dalen 2-4. Här är två lag som jag inte har koll på alls egentligen. Eller, jag vet inte vart jag har dem. Bägge känns son outsiders som det kan gå hur som helst för, slutspel eller inte.. Urban Karlsson är trevlig att intervjua, gjorde några intervjuer med honom när jag skrev för IBM.se

IKSU - Örebro 10-2. Inget att snacka om här heller. Att det inte blev mer?:)

Idag:

Täby - Endre 6-9. Jag som precis skrev att Endre bara vunnit hemma, nästan, än så länge. Börjar de vinna även borta nu? De är och kommer bli farliga för alla lag. Speciellt med hemmafördel.

Falun - Pixbo 5-5. Här var en liten surprise för mig idag. Som Pixbo spelade igår trodde jag de skulle ta det klart mot Falun idag. Trötta efter igår? Falun hämtade in 1-4 och Pixbo räddade poäng i och med 5-5.

KAIS Mora - Lockerud 12-0. Kunde inte närvara vid matchen idag. Jättekul att nollan fick hållas, det är inte ofta i Innebandy. Sara Kristoffersson gjorde 3 mål, så KUL att målskyttet lossnar, motståndarna har markerat Sara hårt hittills i serien, bra för det öppnar ytor för andra. Therése Karlsson gjorde också tre mål, som vanligt nästan.. sjukt.

Djurgården - Dalen 5-3. Jag tror, att det här var en bra match att se. Jag kan ha fel. Men jag antar att det var taktiskt rävspel från bägge håll. Djurgården ska, och var, vara bättre.

IKSU - Karlstad 13-1. 23 mål för IKSU den här helgen och tre insläppta. Bra helg. Karlstad orkade förmodligen inte stå emot ännu ett superlag för andra dagen i rad.

Huddinge knep extrapoängen mot Övik 5-4 efter sudden. Förmodar att Övikspelarna fick höra en hel del efter gårdagens match och de tightade till det idag. Förra året satt jag oavgjort på en Övikmatch, kommer inte ihåg mot vilka, men i år, vet jag inte vart de står.

Ingrid undrade varför jag inte körde via everysport när jag "livebloggade" igår. Helt enkelt - för att jag vill ha fler läsare hit ;) Tack för länken/länkarna! Känns dessutom bättre när det är min egen blogg, jag sköter ju ändå avbrottsmusiken och introt och måljinglarna samtidigt, på samma dator som jag bloggade från. Blev lite hektiskt där men det funkade okej tycker jag. Var snabbare än seket, innebandy.se rapporteringen, vid en del mål, PLUS att måljinglarna satte :)

Men framöver någon gång kanske det blir livebloggning igen. Skriver här någon dag innan i så fall, ifall det är någon som vill läsa, var lite sen med det igår kanske..

ALLA som läser det här, och bryr sig.. maila SVT texttv-redaktionen.. adress finns på svt.se. Tycker det står allt för lite på texttv om innebandy. Inte ens smånotiser.. När det står om basket och handboll och alla andra sporter, hur liten nyhet det än är. Så borde de ju skriva om Innebandy, Sveriges största inomhussport. Vi börjar med texttv..så tar vi sporten sen..

Ha det så bra, vi hörs igen.

KAIS Mora - Pixbo - Elitserien

Tänkte försöka uppdatera "så live som möjligt" i dagens match här i Unihoc Arena.

Matchstart 15.00.


En match i herrarnas div 3 slutade precis här i Unihoc Arena, KAIS Mora - Alba 11-4.

13.58 Damerna är ute och värmer på planen, Elin ser ut att kunna lägga många plånkor idag..

14.09 En ensam Pixboit står på planen och skjuter medan KAIS Moras damer springer..

14.40 Har precis fått första femman för KAIS Mora, från vänster till höger, Sara Helin, Lina Arvidsson, Therése Karlsson, Backar: Petra Hansson och Lina Hansson. I mål Erica Willesgård.

Pixbo går av planen, snart dags för match!

15.03, matchen har precis börjat. Böljande spel än så länge..fram och tillbaka..

15.08 verkar ha varit en mörkning i KAIS Mora, första linen spelar inte ihop längre.. Varsin målchans hittills efter 4 min i matchen.. ingen utdelning än.

Nu börjar jag köra matchtid.

Första perioden 4.46 Pixbo tar ledningen med ett noll.. Spelaren rundade Erica och la in den i öppen bur.. Spelaren var nr 14 Therese Persson ass av 99 Lisa Andebrandt..

6.00 - 26 i Pixbo hade precis vääärldens chans, Dragana Mrksic avvärde i målområdet..

7.42 Sara Kristoffersson passar från hörnet till en ren Anna Wijk i slottet som bara kan lägga in den i stort sett öppen bur. Saras spelsinne syns.. Som en kniv i smör i solsken skar passen genom 3 pixboförsvarare..

Sara Kristoffersson Anna Wijk Ingela Hansson. Hyfsad andrafemma.. KAIS Mora äter sig in i matchen efter att ha stått på hälarna de första fem. 10.30 har gått av första.

Nr 8 i Pixbo skjuter i nederkant av ribban! 11.30. Ingen fara..

12.54 Pixbo gör 2-1 genom nr 44... backen i KAIS bröt passen först blev retur på en genombrytande Isabell Krantz.

13.20 Sara Helin nästan fri, skjuter och målisen räddar...

14.18 Petra Hansson skjuter i stolpen..

16.35 Dragana Mrksic avvärjer ännu ett "friläge"..

18.40, lite avvaktande från bägge lagen, Pixbo försöker spela snabbt men det går inte så bra, KAIS ställer upp bra.

20.00 Periodpaus, skott KAIS 7 Pixbo 9.

Elin Reinestrand och Martina Löf står på plan och värmer upp nu i pausen..

15.42 Andra perioden startar.. blir även matchtid i denna..fast den som står på klockan..

1.10 Sara Helin träffar stolpen på en pass av Jessica Eriksson, som även den skär igenom slottet..

2.03 Karlsson och Larsson kommer 2 mot 1, Amanda avslutar men pixbos målvakt är med.

2.42 2-2! Ingela Hansson ass av Anna Wijk! Ingela får bollen i slottet och drar in en backhand. Spelet igång igen, Petra Hansson visar klass som back..

4.20 Johanna Dahin träffar insidan av Ericas vänsterstolpe..

4.39 Sara Kristoffersson gör nästan mål mellan benen på Pixbos målvakt.. Kristoffersson utnyttjade ett misstag i pixbox försvar..

5.17 Sara Helin träffar stolpen igen..

6.07 Johanna Dahlin snurrar bakom KAIS mål men backarna är med vid stolparna..

6.22 2-3 genom Alicia Fylke, ass av Jorunn Göransson.

7 nånting.. THERÈSE KARLSSON! 3-3! Utan assist drar hon en foppa på målisen..

Kajsa Reingård preciiis utanför! Pass av Sara Helin. 10.37

12.20 3-4 skott i bortre sidan av målet genom Johanna Dahlin ass av Elin Tjärnström..

Pixbos coach tar fram taktiktavlan och börjar snacka om "lyft i mitten"..vet inte vad det innebär.. Ska de börja spela basket?

14. 20 Japp, de körde precis lyft mot KAIS slott med en spelare där och stör målvakten..

15.28 Martina Löf! Sara Kristoffersson jobbar till sig en boll som pixbos backar borde haft, Sara går ner bakom mål, ser Martina komma i slottet och lägger en pass till Löf som är helt ren och sprätter upp bollen i nättaket.

18.09 Amanda Larsson jobbar sig till en superchans men lägger bollen utanför. Får en varm applåd av publiken efter..

19.04 Spelet går fram och tillbaka, KAIS ser vassare ut för tillfället. Nu ligger en Pixbo spelare nere i högre hörnet..verkar skadad. Therese Persson är det.. såg inte vad som hände, hoppas det går bra.

Pixbos Therese Persson ställer sig upp och ser okej ut, går av planen för egen maskin. Hon låg dock ner rätt länge..

19.31 5-4 genom Sara Helin! Sara gör sin vanliga genombrytning och sätter den i bortre. Assist av Anna Wijk.

Period 2 slut.

425 personer har idag tagit sig till Unihoc Arena. Skottstatistiken i andra var 12 för KAIS Mora och 9 för Pixbo.

Tredje perioden startar.. Pixbo får frislag framför KAIS mål tack vare en seeeen domaravblåsning, Pixbo passar även på att byta i sista sekunden..och det får de tydligen för domaren.

3.15 Ingela Hansson bryter igenom på högerkanten och skjuter i utsidan av buren.

4.23 Kajsa Reingård gör 6-4 på ett skott i bortre, passen stod Sara Helin för. Bägge Sarorna spelar bra idag.

5.46 SARA KRISTOFFERSSSOOOON! 7-4 KLAPP KLAPP SPEL AV KAIS MORA! Anna Wijk stod för assisten som frispelade Sara. Petra Hansson gjorde förjobbet tror jag, hann inte se. Ni som inte är här missar något.. Kan ha varit Ingela Hansson som gjorde förjobbet som ledde till målet..

8.23 Roger Jonsson i KAIS Moras bås tycker KAIS ska spela som att det är 0-0.

9.29 Kom ännu en av Pixbos basketlyftningar med en fisk längst framme. Martina Löf avvärjer snyggt.

10.55 Pixbo drabbas av en utvisning.. nr 99 Lisa Anderbrandt..(?) 2 min för..upprepade förseelser. KAIS PP behöver 21 sekunder innan Anna Wijk gör 8-4 på pass av Sara Kristoffersson.

13.04 Amanda Larsson springer förbi två Pixbobackar, hon är snabb som vinden, Therése Karlsson hann till andra stolpen och fick passen, 9-4 är ett faktum.

15.50 Pixbo ser trötta ut..de började hårt i första men nu verkar bränslet tagit slut. För lite polkagrisar?

18..24.nånting.. Petra Hansson åker ut 2min för upprepade, sen händer något som inte jag eller domarna såg men hela hallen såg det..kanske borde varit en pixboutvisning, domaren förklarade för KAIS bås och publiken bakom skrek "NEEEEEJ BUUUUU!"..

19.39 Johanna Dahlin kör över Therése Karlsson på mittplan och Therése ser ut att ha tappat luften.. HELA hallen reagerar medan domaren viftar av, men blåser då han inser att det kanske var lite hårt och att Therése kan vara skadad..Therése får hjälp upp av Lina Hansson och Martina Löf, hon ser okej ut. Dahlin gick INTE efter bollen som KAISbackarna spelade upp och Karlsson sprang på..

SLUT! KAIS Mora vinst! 9-4.

Skotten i sista 8-6. Matchens lirare i de bägge lagen blev utsedda av matchvärden, de blev i Pixbo Johanna Dahlin, och i KAIS Mora Anna Wijk. Kedjan med Anna Wijk Sara Kristoffersson och Ingela Hansson var grymma idag.

Sådärja, hoppas någon läst. Ha det bra!

2011

Vart är alla flygande bilar?

Det är svårt att få till vissa saker fast det är 2011. Mänskliga faktorn kvarstår liksom fortfarande :)

Läser på Gittans blogg: "IBM har gjort det igen. K Talme tillhör numera Balrog. Betygssättaren verkar ha sett honom på planen... :) Senast var det en spelare i Helsingborg som fick betyg men som inte spelade. Ärligt. Anti gör 6 poäng mot ett topplag som Pixbo. Kim 5. Men får inte världsklass i betyg. Vad krävs egentligen?"

Det är roligt. Vet ungefär vad som krävs för världsklassbetyget, mänskliga faktorn bara ;)

Det är såklart krångligt att sätta betyg, alltså för alla parter. Har lite att säga om den saken, som jag för tillfället inte kan ta upp här, nu.

Läser på Runes blogg:"Jag sov i snöbivack när jag gjorde lumpen, jag växte upp bland isbjörnar i Kiruna som ung. Men bättre det än att vara insnöad på Gotland …" -tyckte det var skitroligt skrivet.

Vart lite av ett "cyberbråk", för att använda rubrikvänliga ord, mellan Rune och Göran N från Endre. Anledningen var en lista som Rune gjort på IBMs hemsida, där Huddinge låg före Endre. Och Göran N bloggade: "Om jag skall förstå krönikörens betyg så skulle Huddinge vara bättre än oss? Ja, dom har överraskat men dom är inte bättre än oss, aldrig en snöbollsjävel i helvete. Inte ännu i alla fall."

Lite tidigare i endrebloggen: "Vi får knappt godkänt så här långt. Vad bedömer man utifrån då? Vår målsättning, hans förväntningar, världens förväntningar?

Vi håller lagets målsättning: Slutspel och så tar vi det därifån.

I den, i mitt tycke realistiska, poängberäkning som jag gjorde inför serien, så kan jag meddela att vi ligger pang på nu i halvtid. Med de förutsättningar vi tidigt fick med alla skador är det i mina ögon världsklass att uppnå dom 24 poängen. Ingen, inte många, hade klarat av att ta så många poäng och spela så jämnt med topplagen som vi gjort med så många skador. Världsklass."

Jag kollade lite snabbt - inget exakt. Men på innebandy.se så står det att Endre har 7 vinster av tretton spelade. Jag räknade till 8, då en var i övertid. En förlust på hemmaplan, än så länge, mot Pixbo. Så av de 8 vinsterna jag räknar med kom alltså 6 vinster på hemmaplan och två på bortaplan. Hemmastarka. Jag har sagt det förut - hallen. Googlar och hittar:

"Södervärnshallen är Gotlands Kommuns flaggskepp och gymnastiksal åt Södervärnsskolan men framförallt hemmaarena för Visby IBK, Endre IF och Visby Ladies.
Tyvärr så spelar elitlagen med dispens då hallen inte uppfyller standardmått och säkerhetskrav."

Det är synd att det är skador i laget, alla borde få spela från bästa förutsättningarna. Men jag säger bara att, nästan alla poäng är tagna på hemmaplan, där flera lag säger att det är svårspelat, och inte då på grund av att Endre är hemmastarka - utan för hallförutsättningarna. Alla lag är hemmastarka, det är där de är vana att spela. Självklart ska alla lag kunna spela överallt om de är riktigt bra, men år efter år..

Vem vet hur det hade sett ut förra årets kvartsfinalserie om tre av fem spelats i Mora? Endre var ju "nära" att vinna fjärde matchen i Unihoc Arena, mål efter slutsignal.. Endre menade att bollen var inne innan signal, målvakten hade redan sprungit iväg för att fira segern.. klart det blir mål då..hon hade ju tagit den annars..


Och Rune säger även att från förutsättningarna har Endre inte imponerat på honom som de kanske skulle gjort, utan skador, därför de inte är "bättre än Huddinge". Pixbo har imponerat mest tydligen..tja, det kan jag ta. Får se hur de spelar i helgen när de möter KAIS Mora.

Och att ta de 24 poängen är bra gjort när halva serien gått. Man har ju nästan hälften av poängen gratis varje år.. ;)


Såg även att det planeras (?) en ny arena på gotland, ska den byggas? Vore fränt i alla fall. Svenska Spels Arena.

När mina lottomiljoner trillar in ska jag bygga en egen arena. I form av en igloo. Där ska bara jag spela. Då vinner jag jämt.

Haha, ha det så bra allihop :)


RSS 2.0